Belépés
Belépés
Elfelejtettem a jelszavam


Drávai Sétahajózás

Drávai Sétahajózás
Azt már egyre többen tudjuk, hogy a Dráva nem csak kis hazánk, hanem egész Európa legérintetlenebb folyója, így aztán halban a leggazdagabb is. Azt azonban még csak kevesen tudják, hogy a szilvaorrú keszeg mellett Szirén is található benne. Így nagy kezdőbetűvel, mert hát több tonnás őnagysága. Egy eredetileg a Balatonon történő hajókázásra szánt kecses, 45 fős sétahajóról van szó ugyanis, ami némi drávai optimalizálás után 1996 óta szeli a vadregényes Dráva-vidék vizeit.

Nagyharsányi Szoborpark

Nagyharsányi Szoborpark
A Nagyharsányi Szoborpark története 1967-ig nyúlik vissza. Ekkor tartották fiatal pécsi művészek kezdeményezésére a Szársomlyó egykori kőfejtőjében az első kőszobrász szimpoziont. A következő évben a művészek a közeli Gyimóthy-villában állandó jellegű, nyári alkotótelepet létesítettek.

Ős-Dráva Látogatóközpont

Ős-Dráva Látogatóközpont
A Villányi borvidéktől 14 km-re, Szaporca közelében található az Ormánság természeti értékeit és hagyományait megismertető Ős-Dráva Látogatóközpont, amely interaktív kiállítással, majorral, tanösvényekkel és minden korosztály számára kikapcsolódást nyújtó, változatos programokkal várja a közönséget.

Csodabogyó Tanösvény

Csodabogyó Tanösvény
A tanösvény a Siklóshoz tartozó Máriagyűdi kegytemplom előtt elhelyezett tájékoztató táblától indul és a sárga sáv turistaútvonalat követve járható be. Ezen felül a tájékozódást nagyban segítik a nyomvonal mellé látótávolságban kihelyezett facölöpök, melyeken a szúrós csodabogyó rajza látható.

Harkányi Strand és Gyógyfürdő

Harkányi Strand és Gyógyfürdő
Egészség és kikapcsolódás biztonságban, Harkányban! A szubmediterrán klímájú Harkányfürdőn nemzetközi viszonylatban is elismert gyógyvíz várja télen-nyáron a vendégeket. Korra, nemre való tekintet nélkül mindenki megtalálja azt az élményt, amiért Harkányba érkezik.

Máriagyűdi Kegyhely

Máriagyűdi Kegyhely
A Mária-jelenés A korabeli feljegyzések szerint Szűz Mária 1687-ben jelent meg fényözönben az akkor még apró templom ablakában egy Tamás nevű katolikus gazdának, abban az időben, amikor a templom a kálvinisták kezén volt, majd ezután újra Mátyás siklósi ispánnak, a vele lévő Huppi János kálvinista gazda azonban nem látta, csak miután Mátyás azért imádkozott, hogy a másik is láthassa.

Palkonya Pincesor

Palkonya Pincesor
A Palkonyai műemlék pincesor, a Villányi borvidék talán legszebb pincesora, amit a társaihoz hasonlóan az 1700-as években betelepített német nemzetiségű lakosok építettek.

Siklósi Vár

Siklósi Vár
„Ezredéves múltja során Siklós és a siklósi vár nagy jelentőségű hely volt…mindig egy darabja a magyar történelemnek.” (Dr. Fejes János: Siklós múltja)

Villány Pincesor

Villány Pincesor
Villány egész évben nyitott pincékkel, széles gasztronómiai palettával és rendezvény helyszínekkel várja a borkedvelőket.
A Tenkes Csárda Csapatának kifejezetten fontos a természetvédelem és a fenntartható, környezettudatos mindennapok éppen ezért kérjük, hogy oldalainkat ne nyomtasd ki. Amennyiben valamilyen tartalmat szeretnél szöveges formában elérni kérjük, hogy vedd fel Velünk a kapcsolatot elérhetőségeink egyikén.

Tegyél a fenntartható mindennapokért!

Köszönjük!

Üdvözlettel, a Tenkes Csárda Csapata