Belépés
Belépés
Elfelejtettem a jelszavam

Tenkes Túrógombóc

Mindig frissen készül, éppen ezért 20 perc, míg az asztalra kerül, de megéri. Rezgős, puha, még a kevésbé igazi édesszájúaknak is kedvence.

Allergének: tojás, diófélék, tej, glutén
Listaár bruttó 2 290 Ft
/adag
Deviza bruttó árak (tájékoztató jellegű) 5.97 EUR / 44.95 HRK / 29.53 RON / 6.27 USD
Leírás

A túrógombóc a gombócok változatos családjának jeles tagja. Hazánkban a szakácskönyvek tanúsága szerint a 19. század második felétől, végétől kezdett terjedni, vagyis, nagyjából akkortól, amikor a hazai tejipar is erősödni kezdett, s a városokban tejtermék már nem csak a kofáktól volt beszerezhető. Az erőteljes osztrák hatás ellenére, ma is tovább él a cseh eredet legendája is, amit leginkább a csehek gombócimádata látszik hitelesíteni. A mai gombóc helyzet őseredetét azonban továbbra sem csak az elmúlt kétszáz esztendőben, hanem jóval azt megelőzően kell keresnünk.

A Tenkes Csárda Csapatának kifejezetten fontos a természetvédelem és a fenntartható, környezettudatos mindennapok éppen ezért kérjük, hogy oldalainkat ne nyomtasd ki. Amennyiben valamilyen tartalmat szeretnél szöveges formában elérni kérjük, hogy vedd fel Velünk a kapcsolatot elérhetőségeink egyikén.

Tegyél a fenntartható mindennapokért!

Köszönjük!

Üdvözlettel, a Tenkes Csárda Csapata