Belépés
Belépés
Elfelejtettem a jelszavam

Tenkes gulyás

Fél adag is kérhető: 250 ml 2490 Ft

A gulyás a pörkölttel és a paprikással a legfontosabb parasztételek, amelyek a 19. században a polgári és a nemesi konyhában teljes mértékben létjogosultságot szereztek. A „magyar gulyásleves” 2017 óta hungarikum. A gulyás hírnevét az utóbbi évszázadban elhomályosította a gulyásLEVES, amelynek történelmi szerepe, elkészítési módja egészen más, mint a pásztorok által készített eredeti gulyás ételé volt. A Tenkes gulyás hagyományainkhoz híven sűrű és tartalmas. Igazi egytálétel.

Allergének: tojás, glutén, zeller
Listaár bruttó 2 990 Ft
/500 ml
Deviza bruttó árak (tájékoztató jellegű) 7.79 EUR / 58.70 HRK / 38.56 RON / 8.19 USD
Leírás

A burgonyagombócok, a burgonya késői elterjedése miatt, alig 200 éve kezdtek ismertté válni. 1900 körül a zsemlegombóc a húsételek népszerű körete, a szalvétagombóc hasonlóképpen. Édes változataikban a (burgonya)gombócok a városi polgárság ételeinek számítottak, s csak sokkal később lettek népszerűek a falusi lakosság körében.

Van olyan kedves Vendégünk, aki még soha nem kóstolt más étket az étlapról. Próbálkoztunk az évek során meggyőzni, ám azt mondta, már elindulástól fogva nem képes másra gondolni, csak hogy ismét megízlelheti ezt a nemes eledelt, és nem is vágyik másra...

A Tenkes Csárda Csapatának kifejezetten fontos a természetvédelem és a fenntartható, környezettudatos mindennapok éppen ezért kérjük, hogy oldalainkat ne nyomtasd ki. Amennyiben valamilyen tartalmat szeretnél szöveges formában elérni kérjük, hogy vedd fel Velünk a kapcsolatot elérhetőségeink egyikén.

Tegyél a fenntartható mindennapokért!

Köszönjük!

Üdvözlettel, a Tenkes Csárda Csapata