Belépés
Belépés
Elfelejtettem a jelszavam

Tenkes Csárda eredeti Parasztos libamája©

A Baranya Megyei Értéktár Bizottság 2021 szeptemberében a megyei értékek sorába emelte és így az értéktár tagja lett a "Tenkes Csárda Parasztos Libamája", s a Bizottság tagjai közt arról is megegyezés született egyhangúan, hogy javasolni fogják a Nemzeti Értékek közé történő besorolást. Ezen ételünk Védjegy oltalom alatt áll.
(Horváth Gábor fotója)

Listaár bruttó 9 990 Ft
/db
Deviza bruttó árak (tájékoztató jellegű) 26.04 EUR / 196.11 HRK / 128.84 RON / 27.36 USD
Leírás

Illés János üzemeltette a Tenkes Csárdát az 1990-es évek végéig. A legtöbb vendég visszajáró volt, aki megkóstolta az étlapba emelt, réges régi recept alapján készített Parasztos Libamájat, s gyakorlatilag ez az étel tette híressé az éttermet akkortájt. Pedig döngölt föld volt a padló, áram és víz nem volt bevezetve és a mellékhelyiség is az udvaron volt kialakítva. Amikor a jelenlegi tulajdonos átvette a Csárdát, már évek óta zárva tartott, komoly felújításra szorult, viszont az nem volt kérdés, hogy az étlapnak és ezáltal a Vendégeknek nem szabad nélkülöznie ezt a közkedvelt, tradicionális ételt. Felkutatta Kovács Gábor a legkomolyabb alapanyag forrást, mellé megalkotta a kukoricás kenyeret, és akkor még csak 40 m2-en újranyitott. Azóta eltelt 20 év, Illés János pedig a mennyországból nézheti elégedetten, hogy a nagymúltú Parasztos Libamáj mai napig az egyik legközkedveltebb eledele a Csárda Vendégeinek.

A Tenkes Csárda Csapatának kifejezetten fontos a természetvédelem és a fenntartható, környezettudatos mindennapok éppen ezért kérjük, hogy oldalainkat ne nyomtasd ki. Amennyiben valamilyen tartalmat szeretnél szöveges formában elérni kérjük, hogy vedd fel Velünk a kapcsolatot elérhetőségeink egyikén.

Tegyél a fenntartható mindennapokért!

Köszönjük!

Üdvözlettel, a Tenkes Csárda Csapata