Belépés
Belépés
Elfelejtettem a jelszavam
Válassz kedvedre!
Sokan dolgozunk azon, hogy felélesszük a múlt emlékeit, felkutassuk a múlt „ízeit”, mert nem érdemlik meg, hogy a feledés homálya takarja őket. A mai kor eszközeivel élesztjük újjá hagyományainkat, fűszerezve természetes életszemlélettel, megálljt parancsolva a rohanó időnek. Fedezze fel ételkínálatunkat.

A jó magyar étkek táplálóak, mindig jó szolgálatot tettek kemény munkát végző elődeinknek. Mi már másképp élünk... de ha már nekiülünk étkezni, legyen gazdag múltú a falat, harapjunk hozzá egy kis íz-történelmet. Gondoljon egészségére is, tegyen egy sétát házunk táján.

Töltsön el sok kellemes percet nálunk és engedjen a csábításnak, ha visszavágyna hozzánk...
Kovács Gábor
Előétel
Hartai lilahagymából készült házi lilahagymalekvárral. Ezt a minőséget a franciák is elismerik.

Hartai hagymából készült lilahagymalekvárunkkal tálaljuk. A terrine elkészítési módja pediglen a lehető legegyszerűbben folyik, nagy türelemmel, követve a Mester felejthetetlen intelmeit. 

7 690 ft
/db
dédnagyanyánk receptje szerint

Kérhető édesen, jócskán porcukrozva, de házi pörccel sem elhanyagolható élmény.

3 290 ft
/db


Levesek
ízletes alaplevünknél 1 liter vízhez több, mint 2 kg halat használunk

A legtisztább folyónak is nevezik a mi Drávánkat, mely itt folyik a közelünkben, csendben, fenségesen. A belőle nyert halak méltó alkotóelemei a messze földön híres Tenkes halászlének. 

4 190 ft
/600 ml
csurgatott tésztával készítjük

Tradícionális eljárással, fával füstölt csülök- és császárhússal, Tenkes módra, igen sűrűen...

Fél adag is kérhető:

250 ml 2590 Ft

3 190 ft
/500 ml
házi cérnametélttel, vagy óriás daragaluskával...minden sertéslevek alapja

Sokáig készül, és mindent beleadunk. Ez az ízén is érezhető, merthogy utánozhatatlan, és nem mi állítjuk...

2 690 ft
/500 ml
a konyhafőnök kénye kedve szerint elkészítve

Aktuális lehetőségeinkről kérdezze mindig munkatársainkat, mert változik a kínálat.

2 990 ft
/200 ml
szürke, vagy magyatarka marhából, házi burgonyagombóccal kínálva

Fél adag is kérhető: 250 ml 2490 Ft

A gulyás a pörkölttel és a paprikással a legfontosabb parasztételek, amelyek a 19. században a polgári és a nemesi konyhában teljes mértékben létjogosultságot szereztek. A „magyar gulyásleves” 2017 óta hungarikum. A gulyás hírnevét az utóbbi évszázadban elhomályosította a gulyásLEVES, amelynek történelmi szerepe, elkészítési módja egészen más, mint a pásztorok által készített eredeti gulyás ételé volt. A Tenkes gulyás hagyományainkhoz híven sűrű és tartalmas. Igazi egytálétel.

2 990 ft
/500 ml
a legfrissebb gyümölcsökből, zöldségekből

Kínálatunkban szerepel mindig termés szerint a spárga, zeller, karfiol, gyümölcsök közül a faeper, földieper, szilva krémleves. Ám azt kell mondjuk, bármit megkrémesítünk, mert Vendégeink kíváncsian várják a legújabb variációkat évről évre. Ára a zöldségek/gyümölcsök ára szerint alakul, 1.690 Ft-tól 2.890 Ft-ig találkozhat krémlevesekkel kínálatunkban. 

2 890 ft
/db


Szárnyas
párolt rizzsel és hasábburgonyával

Nem mindegy, milyen sajt és nem mindegy, milyen az idei sonka...de mindig igyekszünk évről évre olyan minőségben előállítani, hogy ne érhesse csalódás ezen étel rajongóit. 

4 790 ft
/db
friss salátával vagy burgonyapürével

A Tenkes Csárdában a diétázó Vendégek is találnak fogukra valót. Rizzsel is kérhető. 

4 290 ft
/db
tele ízzel, tele szeretettel

A kacsa húsát lefaragjuk, és ropogósra pirítjuk. Nagyon jól érzi magát a zöld saláta ágyon, lubickol a citrusos, házilag készült öntetben. Ízkavalkád és még egészséges is.  

4 990 ft
/db
köményes, karamellás, házi balzsamecetes, szilvás párolt lilakáposztával, petrezselymes burgonyával

Az ünnepek kétségtelenül egyik kedvenc étele a kacsapecsenye, egészen pontosan a sült kacsacomb, amelynek piros-ropogós a bőre, de a húsa olyan omlós, hogy szétolvad a szánkban.

5 690 ft
/adag
Baranya megyei érték.

A Baranya Megyei Értéktár Bizottság 2021 szeptemberében a megyei értékek sorába emelte és így az értéktár tagja lett a "Tenkes Csárda Parasztos Libamája", s a Bizottság tagjai közt arról is megegyezés született egyhangúan, hogy javasolni fogják a Nemzeti Értékek közé történő besorolást. Ezen ételünk Védjegy oltalom alatt áll.
(Horváth Gábor fotója)

9 990 ft
/db


Hal
pirított, házi túrós csuszával

Az egyik legtartalmasabb halétel, igazi szakértelmet kíván. Túrós csusza nélkül nem az igazi, de a Tenkes kemencés kukoricás kenyér is lehet párja. 

4 990 ft
/db
bodzás vajmártással, burgonyapürével

MAgunk szedjük a bodzát is a Tenkes Tanyán, kis csapatunk lelkesen gyűjti minden évben. Abból készül a bodzamártás mellett a házi bodzaszörp is, mely a Tenkes Kamrában kapható. 

5 590 ft
/g
lilahagymás, majonézes burgonyasalátával

Családi ünnepi ebédek egyik kedvenc eleme a rántott harcsa, nem megterhelő és egészséges. 

4 890 ft
/db
párolt rizzsel, roppanós salátákkal

Mi úgy sütjük, hogy magával ragadó marad az íze. 

4 790 ft
/db


Fatál
Azoknak, akik komolyan veszik az étkezést...

Mindenki talál saját szájízére valót:

Pljeskavica,
grillezett házi kolbász juhbélben,
zsályás sertés steak,

Köretek:
petrezselymes burgonya,
majonézes burgonyasaláta,
lilahagyma,
ajvár,
mustármártás

11 990 ft
/db
hagymás rosejblivel, tormával

A fogás, melyet tipikusan magyarnak tartanak. Nagyétkű ínyenceknek ajánljuk!

8 990 ft
/db
más, mint máshol, mert válogatott húsokból készül, gondos odafigyeléssel

Sajttal-sonkával töltött jércemell,
rántott csirkecomb,
ropogós kacsa comb,
göngyölt malac

Köretek:
párolt rizs,
petrezselymes burgonya,
hasábburgonya,
házi hordós savanyúság

12 990 ft
/db


Sertéshús
hasábburgonyával

Hagyományosan roston sütve, sertés tarjából, szalonna szafttal, füstölt, házi kenyérszalonna taréjjal, meglehetősen fokhagymásan.

4 890 ft
/250 g
marha, sertés, bárány húsból, hasábburgonyával, házi ajvárral, lilahagymával, fokhagymás tejfellel

Nem magyar étel, de a Balkánon nem létezhet ünnep egy finom csevapcsicsa nélkül. Mladen, szerb szakácsunk keze munkáját dícséri minden adag csevap a Tenkes Csárdában. 

4 590 ft
/db
párolt káposztával, petrezselymes burgonyával

Neve miatt fenséges, íze miatt több annál! Filozófiánk egyik alappillére: vegyszermentes környezetben nevelt, antibiotikumoktól mentes húsok beszerzése. 

4 990 ft
/db

Aki szereti a szaftos, termetes húspogácsákat, a férfiasan fűszeres ízeket, annak a pljeskavica egészen biztosan kedvence lesz. 

4 590 ft
/db


Borjú / vad / bárány
gombás raguval, töltött krokettel

Omlós, egyedi íz, nem csak a vadhúskedvelők számára. Érdemes megkóstolni!

5 990 ft
/db
rozmaringos rosejblivel

A rosejbli zsiradékban ropogósra sült burgonya szeletelve, amelyet főleg húsételek mellé készítenek. Gyermekek magában is szívesen fogyasztják.

6 790 ft
/db
köret nélkül, a legbensőségesebb marha belsőség

A pacalpörkölt egy jó pohár Kikerics cuvée-vel az igazi, Riczu Tamás Borásztól. 

4 890 ft
/db


Édesség
roppanósan egyedi

Gundel Károly étterme az 1939-es a New York-i világkiállítás magyar pavilonjának hivatalos étterme volt.
„A Gundel-vendéglő nagyobb, jobb hírverést biztosít Budapest számára, mint egy hajórakomány turista prospektus.” (New York Times)
A palacsinta készítésének első leírása szintén erdélyi, és az „Erdélyi fejedelmi udvar főszakácsa” nevéhez kötődő, kéziratos szakácskönyvben olvasható. A Gundel-palacsintát, – mint hírlik – néhány esztendeig Márai-palacsintának neveztek a Gundel étteremben.

2 990 ft
/db
kakaós, túrós, rózsakajszi lekváros, fahéjas, nutellás

Frissen sütjük, frissen töltjük. Palacsinta az örök kedvenc!

1 590 ft
/db
ahogyan Pistánk, a konyhafőnök szereti

A tejes pite régi idők édes csábítása, amelyből tökéleteset alkotni nem is olyan egyszerű. Tepsiben sül, kemencében ez a kecskeméti édesség. Mára a tejes pite újra reneszánszát éli. A Tenkes Csárda évtizedek óta kínálja ezt az édességet.

1 690 ft
/db
pirított morzsával, tejfellel

Mindig frissen készül, éppen ezért 20 perc, míg az asztalra kerül, de megéri. Rezgős, puha, még a kevésbé igazi édesszájúaknak is kedvence.

2 490 ft
/adag


Köret
22 éves receptünk alapján. Vigyázat, hamisítják!

Kemence melegen, ropogósan és illatosan kerül Vendégeink elé. 

990 ft
/db


Válassz kedvedre!
Sokan dolgozunk azon, hogy felélesszük a múlt emlékeit, felkutassuk a múlt „ízeit”, mert nem érdemlik meg, hogy a feledés homálya takarja őket. A mai kor eszközeivel élesztjük újjá hagyományainkat, fűszerezve természetes életszemlélettel, megálljt parancsolva a rohanó időnek. Fedezze fel ételkínálatunkat.

A jó magyar étkek táplálóak, mindig jó szolgálatot tettek kemény munkát végző elődeinknek. Mi már másképp élünk... de ha már nekiülünk étkezni, legyen gazdag múltú a falat, harapjunk hozzá egy kis íz-történelmet. Gondoljon egészségére is, tegyen egy sétát házunk táján.

Töltsön el sok kellemes percet nálunk és engedjen a csábításnak, ha visszavágyna hozzánk...
Kovács Gábor



A Tenkes Csárda Csapatának kifejezetten fontos a természetvédelem és a fenntartható, környezettudatos mindennapok éppen ezért kérjük, hogy oldalainkat ne nyomtasd ki. Amennyiben valamilyen tartalmat szeretnél szöveges formában elérni kérjük, hogy vedd fel Velünk a kapcsolatot elérhetőségeink egyikén.

Tegyél a fenntartható mindennapokért!

Köszönjük!

Üdvözlettel, a Tenkes Csárda Csapata