Belépés
Belépés
Elfelejtettem a jelszavam

Hírek, blog


Villány Pincesor

Villány Pincesor
Villány egész évben nyitott pincékkel, széles gasztronómiai palettával és rendezvény helyszínekkel várja a borkedvelőket.

Palkonya Pincesor

Palkonya Pincesor
A Palkonyai műemlék pincesor, a Villányi borvidék talán legszebb pincesora, amit a társaihoz hasonlóan az 1700-as években betelepített német nemzetiségű lakosok építettek.

Máriagyűdi Kegyhely

Máriagyűdi Kegyhely
A Mária-jelenés A korabeli feljegyzések szerint Szűz Mária 1687-ben jelent meg fényözönben az akkor még apró templom ablakában egy Tamás nevű katolikus gazdának, abban az időben, amikor a templom a kálvinisták kezén volt, majd ezután újra Mátyás siklósi ispánnak, a vele lévő Huppi János kálvinista gazda azonban nem látta, csak miután Mátyás azért imádkozott, hogy a másik is láthassa.

Harkányi Strand és Gyógyfürdő

Harkányi Strand és Gyógyfürdő
Egészség és kikapcsolódás biztonságban, Harkányban! A szubmediterrán klímájú Harkányfürdőn nemzetközi viszonylatban is elismert gyógyvíz várja télen-nyáron a vendégeket. Korra, nemre való tekintet nélkül mindenki megtalálja azt az élményt, amiért Harkányba érkezik.

Siklósi Vár

Siklósi Vár
„Ezredéves múltja során Siklós és a siklósi vár nagy jelentőségű hely volt…mindig egy darabja a magyar történelemnek.” (Dr. Fejes János: Siklós múltja)

Kulináris élmények tömkelege a Tenkes Csárdából - Bahír

Kulináris élmények tömkelege a Tenkes Csárdából - Bahír
Mai cikkünk egy régi, de önhibánkon kívüli elmaradt írásunk pótlása. Miután a szalántai Marica étteremben látogatást tettünk még ősszel, már megbeszéltünk november 14-re, csütörtökre egy találkozót az azonos tulajdonossal rendelkező Tenkes csárdába. Sajnos a veszélyhelyzet keresztülhúzta a számításainkat, november 13-tól minden étterem, így a csarnótai Csárda is csak kiszállítással működhetett tovább. Ezért úgy döntöttünk, hogy a bemutató-cikket az újranyitásig elhalasztjuk.

Megyei érték a Tenkes Csárda Parasztos Libamája - Téma Baranya

Megyei érték a Tenkes Csárda Parasztos Libamája - Téma Baranya
A Baranya Megyei Értéktár Bizottság a megyei értékek sorába emelte és így az értéktár tagja lett a “Tenkes Csárda Parasztos Libamája”, s a Bizottság tagjai közt arról is megegyezés született egyhangúan, hogy javasolják a Nemzeti Értékek közé történő besorolást, ez meg is történt.

Megyei Érték lett a Tenkes csárda Parasztos Libamája - Bama

Megyei Érték lett a Tenkes csárda Parasztos Libamája - Bama
Mosonyi Csabáné tojásíró népi iparművész munkássága, Hímestojás-Mintakincstár gyűjteménye, a Tenkes Csárda parasztos libamája, valamint a siklósi Vince-napi hagyomány is a megyei értékek sorát gazdagítja ezentúl.
Blog menü
Rólunk mondták
  • Csárda hangulat, hagyományos ételekkel. Csak, és kizárólag nagyon éhesen menjen az ember, mert az adagok hatalmasak és elmondhatatlanul ízletesek. A 15 éves házi pálinkát senki ne hagyja ki. Külön köszönet LACIKA-nak, a profi és vendégszerető szolgáltatásért. Aki a környéken jár, mindenképpen látogasson el ide. Aki meg nem a környéken jár, az meg tegyen kitérőt ide, mert nem fogja megbánni.
    Mihalecz Annamária
  • Ez egy igazi tradicionális hely! Nyugodt csöndes környezetben! Gyönyörű gerendázott szobákkal, amik tiszták és jól fel szereltek. A ki szolgálás minden igényt kielégít! Az étteremben hozzá értő,türelmes, jó pofa és vicces személyzet dolgozik! A konyha fenomenális és kulináris élményt biztosít egyben! Mi minden bizonnyal újra és újra a vendégeik leszünk. Köszönünk mindent
    Eszter Beáta Holub
  • Busójárás idején jártunk arra. Szimpatikus korahű berendezés, és várakozás! Mert tele van. És meg is érdemlik. Emberes adagok, rátermett, pörgős, de udvarias pincérek. És nagyon finom ízek. Nagyon-nagyon! Máskor is jövök!!!
    Polgár András
A Tenkes Csárda Csapatának kifejezetten fontos a természetvédelem és a fenntartható, környezettudatos mindennapok éppen ezért kérjük, hogy oldalainkat ne nyomtasd ki. Amennyiben valamilyen tartalmat szeretnél szöveges formában elérni kérjük, hogy vedd fel Velünk a kapcsolatot elérhetőségeink egyikén.

Tegyél a fenntartható mindennapokért!

Köszönjük!

Üdvözlettel, a Tenkes Csárda Csapata