Belépés
Belépés
Elfelejtettem a jelszavam

Hírek, blog


Drávai Sétahajózás

Drávai Sétahajózás
Azt már egyre többen tudjuk, hogy a Dráva nem csak kis hazánk, hanem egész Európa legérintetlenebb folyója, így aztán halban a leggazdagabb is. Azt azonban még csak kevesen tudják, hogy a szilvaorrú keszeg mellett Szirén is található benne. Így nagy kezdőbetűvel, mert hát több tonnás őnagysága. Egy eredetileg a Balatonon történő hajókázásra szánt kecses, 45 fős sétahajóról van szó ugyanis, ami némi drávai optimalizálás után 1996 óta szeli a vadregényes Dráva-vidék vizeit.

Nagyharsányi Szoborpark

Nagyharsányi Szoborpark
A Nagyharsányi Szoborpark története 1967-ig nyúlik vissza. Ekkor tartották fiatal pécsi művészek kezdeményezésére a Szársomlyó egykori kőfejtőjében az első kőszobrász szimpoziont. A következő évben a művészek a közeli Gyimóthy-villában állandó jellegű, nyári alkotótelepet létesítettek.

Ős-Dráva Látogatóközpont

Ős-Dráva Látogatóközpont
A Villányi borvidéktől 14 km-re, Szaporca közelében található az Ormánság természeti értékeit és hagyományait megismertető Ős-Dráva Látogatóközpont, amely interaktív kiállítással, majorral, tanösvényekkel és minden korosztály számára kikapcsolódást nyújtó, változatos programokkal várja a közönséget.

Csodabogyó Tanösvény

Csodabogyó Tanösvény
A tanösvény a Siklóshoz tartozó Máriagyűdi kegytemplom előtt elhelyezett tájékoztató táblától indul és a sárga sáv turistaútvonalat követve járható be. Ezen felül a tájékozódást nagyban segítik a nyomvonal mellé látótávolságban kihelyezett facölöpök, melyeken a szúrós csodabogyó rajza látható.

I. Tenkes Grill Est

I. Tenkes Grill Est
Megnyitjuk a Tenkes Grillkertet, bemutatkozik Zrínyi Miklós Vitézszablyája! *** Július 1. pénteken a Tenkes Grillkertben várunk egy könnyed, zenés, ízekkel teli estén, hogy ki tudj szakadni a hétköznapokból.

Mintacsárda, giccs nélkül – A Tenkes Csárda télen-nyáron megéri a kitérőt - Dining Guide

Mintacsárda, giccs nélkül – A Tenkes Csárda télen-nyáron megéri a kitérőt - Dining Guide
Ekkora kertet és ennyi kinti asztalt látva eszünkbe juthatnak a főváros olykor szinte megmosolyogtató "teraszai", néhány asztallal és olyan levegővel, amit jobb lenne talán egyáltalán nem belélegezni. Irány most a vidék, abból is az igazibb fajta, ahol nem is házszám, hanem helyrajzi szám mutatja az utat, és a szó átvitt és valódi értelmében is valódi ízt kap a csárda műfaja.

A Tenkes csárda mágnes Baranyában - Dining Guide

A Tenkes csárda mágnes Baranyában - Dining Guide
Baranyából mindenkinek vannak emlékei. Egy villányi túra, harkányi fürdőzés, siklósi várlátogatás a legelső reflexiók, a régió azonban nem mutatja meg arcát a csárdakultúra nélkül. Igen: csárda és kultúra. Élő, mindannyiunk számára ismerős, de nem avítt módon. Ahol Gyöngyi, a 26 esztendős szamár és a „Tenkes Parasztos libamáj” egyszerre természetes, otthonos, és maradandó lenyomat a fejünkben: ha erre járunk, kirándulunk, vagy csak erre visz az autóutunk, ez legyen az a pont, ahol megállunk.

„Ízig–vérig magyar” – Tenkes Csárda - Magyar Nemzet

„Ízig–vérig magyar” – Tenkes Csárda - Magyar Nemzet
„Ízig-vérig magyar” – ez a Tenkes csárda jelmondata, amit komolyan is vesznek. A falakon népi tárgyak, a Himnusz merített papíron, magyar címer. Emellett téglapadló, gerendás mennyezet, vályogfalat imitáló vakolat, a két terem között ablak, szőttes függöny, köcsögök, tányérok, karikás ostor, kulacs, fokhagymafűzérek, paprikafűzérek cseppet sem zsúfolt, hanem ízléses elrendezésben.
Blog menü
Rólunk mondták
  • Busójárás idején jártunk arra. Szimpatikus korahű berendezés, és várakozás! Mert tele van. És meg is érdemlik. Emberes adagok, rátermett, pörgős, de udvarias pincérek. És nagyon finom ízek. Nagyon-nagyon! Máskor is jövök!!!
    Polgár András
  • Ez egy igazi tradicionális hely! Nyugodt csöndes környezetben! Gyönyörű gerendázott szobákkal, amik tiszták és jól fel szereltek. A ki szolgálás minden igényt kielégít! Az étteremben hozzá értő,türelmes, jó pofa és vicces személyzet dolgozik! A konyha fenomenális és kulináris élményt biztosít egyben! Mi minden bizonnyal újra és újra a vendégeik leszünk. Köszönünk mindent
    Eszter Beáta Holub
  • Minden évben egyszer ellátogatunk a feleségemmel Budapestről, és a menün sem változtatunk. Gulyás és Tenkes csárda parasztos libamáj. Elképesztően finom, a hely pedig magával ragadó. Külön kiemelném, hogy a pincérek mindig nagyon kedvesek és profik.
    Kórik Máté
A Tenkes Csárda Csapatának kifejezetten fontos a természetvédelem és a fenntartható, környezettudatos mindennapok éppen ezért kérjük, hogy oldalainkat ne nyomtasd ki. Amennyiben valamilyen tartalmat szeretnél szöveges formában elérni kérjük, hogy vedd fel Velünk a kapcsolatot elérhetőségeink egyikén.

Tegyél a fenntartható mindennapokért!

Köszönjük!

Üdvözlettel, a Tenkes Csárda Csapata