GINOP-5.2.4-16-2019-04218
- Kedvezményezett neve: PANNÓNIA INFERIOR KFT
- Projekt címe: " SZAKMÁM MESTERE" GYAKORNOKI PROGRAM A PANNÓNIA INFERIOR KFT-NÉL
- Támogatás összege: 6.347.200 Ft
- Támogatás mértéke: 100 %
- Projekt tervezett befejezési dátuma: 2020.04.30.
- Projekt azonosítószáma: GINOP-5.2.4-16-2019-04218
- Projekt tartalmának bemutatása:

A Pannónia Inferior Kft által üzemeltetett Tenkes csárda 2009 működik az 58-as főút mentén Pécs és Harkány között a Harkányi Gyógyfürdőtől mintegy 4 km-re. Autentikus magyar népi csárda mely híven őrzi mind építészetében, milliőjében mind konyhájában az eredeti hagyományokat. Mindezt úgy, hogy a régió legmodernebb felszereltségű konyháját tudhatja magáénak. Törzsgárdája átlagosan 13 éve változatlan. 2010-ben a Magyar Turizmus Zrt Rozmaring díjjal tüntette ki, melyet 2019-ben ismét elnyertünk, 2017-ben a Baranya Megyei Értéktár Megyei Értékké nyilvánította csárdánkat. Árbevételünk és nyereségünk évről évre növekszik, a kezdetektől pozitív mérleggel zárunk minden évben. Fő tevékenységünk a vendéglátás, melyet 2018 óta immár 4 telephelyen végzünk.

Szervezetfejlesztési stratégiánk az, hogy a legmodernebb, mégis családias környezetben versenyképes fizetésekkel, folyamatos képzési lehetőségekkel tartsuk meg törzsgárdánkat, és fiatalok képzésével biztosítsuk utánpótlásunkat. 2017/2018 és 2018/2019 évben is képeztünk tanulókat tanulószerződéssel, a nyári gyakorlati időben plusz 2 fő tanuló jelentkezett cégünkhöz.

Gyakornoki programmal elsődleges célunk az, hogy a frissen végzett szakács szakemberek, akik a szakmai gyakorlatukat nem nálunk végezték felzárkózzanak arra a minőségi színvonalra, hogy értékes tagjaivá váljanak csapatunknak mivel nem csupán a projekt ideje alatt kívánjuk őket alkalmazni, hanem hosszútávon.

A programban 2 fő szakácsot OKJ 3481104 alkalmazunk, mindketten a Pécsi SZC Garai Miklós Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájában végeztek. Szakmai gyakorlatukat Siklóson egy menüztetéssel foglalkozó cégnél töltötték, ahol a technikai- technológiai ismereteket nem tudták megszerezni.

A gyakornokok mentora, gyakornoki kapcsolattartó Balogh Szilárd Mesterszakács és oktató 38 éves, 1998 óta, 21 éve dolgozik szakácsként, dolgozott külföldön és belföldön egyaránt, 2016.01.01 óta cégünknél vezeti a Tenkes csárda konyháját, mely több szakmai elismerésben is részesült.

Konyhánkat folyamatosan fejlesztjük, a legmodernebb berendezésekkel szereltük fel, jelenleg egy a szakosított haccp rendszenek megfelelő tárolást és munkavégzést eredményező fiókos hűtő munkapulttal az, ami a gyakornokok képzéséhez elengedhetetlen.

A gyakornokok képzését minden esetben az alapoknál kezdjük. Áruátvétel, tárolás, előkészítés, elkészítés, hűtés, melegen-tartás, tárolás, tálalás, kalkuláció-anyaghányad nyilvántartás és mindezek rutinszerű elvégzése. Sajnálatos tapasztalataink szerint a képzési rendszerből kikerülő munkavállaló jelöltek a legalapvetőbb tudással gyakorlati készségekkel sem rendelkeznek.

Büszkeséggel tölt el minket, hogy bárki, aki valaha is dolgozott a Tenkes csárdában, ezt a tényt olyan referenciaként alkalmazhatja, hogy szinte kérdés nélkül elfogadják jelentkezését a megcélzott állásra.

A projekt számszerűsíthető eredményeként azt várjuk, hogy mindkét gyakornok megszerzi a szükséges munkatapasztalatot, önállóan és magabiztosan tudja végezni a rábízott feladatokat és értékes tagjává válnak hosszú távon csapatunknak.

A Tenkes Csárda Csapatának kifejezetten fontos a természetvédelem és a fenntartható, környezettudatos mindennapok éppen ezért kérjük, hogy oldalainkat ne nyomtasd ki. Amennyiben valamilyen tartalmat szeretnél szöveges formában elérni kérjük, hogy vedd fel Velünk a kapcsolatot elérhetőségeink egyikén.

Tegyen a fenntartható mindennapokért!

Köszönjük!

Üdvözlettel, a Tenkes Csárda Csapata